Služby, ktoré vám pomôžu pripraviť vaše auto na zimu

Služby, ktoré vám pomôžu pripraviť vaše auto na zimu

Nechajte si svoje auto pred zimou opraviť. Nechajte sa uistiť, že vaše auto je v najlepšom stave pred zimou. Vezmite si auto k mechanikovi na prehliadku alebo vykonajte vlastnú údržbu vo vašom aute.

pneumatika

·Batéria
Zimná sezóna je najpravdepodobnejšou dobou, kedy sa nám pokazí batéria. Mrazivé teploty môžu určite prispieť batériu k skráteniu životnosti.vec, ktorú by ste mali skontrolovať na začiatku zimy, je vaša batéria. Staré batérie môžu vytekať za studena alebo nabíjací systém nemusí pracovať správne. Ak potrebujete kúpiť novú batériu, uistite sa, že je dostatočne výkonná na spustenie vášho auta v zime. V zime bude mať vaše auto väčšie problémy ako v lete. Ak nie v servise vám poradia, či treba batériu vymeniť, alebo dobíjaťalebo akú novú úpiť.

servis

·Kvapalina
Skontrolujte nemrznúcu kvapalinu. Nemrznúca zmes je dôležitá na to, aby sa vaše auto počas zimy udržalo v prevádzke. Väčšina vozidiel bude najlepšie zmiešanie so zmesou vody a nemrznúcej zmesi. Pomáha udržať motor v chlade pri nízkym bod mrazu. Ak si túto zmes budete prídávať sami doma skontrolujte, či máte v príručke špecifické odporúčania týkajúce sa typu nemrznúcej zmesi.

·Stierače
Vymeňte stierače. Ak žijete v oblasti s veľkým množstvom ľadu a snehu, mali by ste dať zimné stierače na vaše auto. Tieto stierače sú ťažké a sú špeciálne vyrobené na udržanie ľadu zo záberu vašich stieračov. Pred vypnutím auta uistite, že ste stierače nezabudli vypnúť. Vaše stierače môžu zmrznúť na čelnom skle, čo môže spôsobiť zničenie stieračov pri pokuse o ich opätovné použitie.

podvozek

·Preumatiky
Zimné preumatiky sú povinné pre každého vodiča automobilu. Najlepšie prezutie je ak vám prezujú vaše letné preumatiky za zimné vo vašom autoservise. Niektoré autoservisy vám vaše preumatiky uložia u nich do dalšieho prezutia.

·Ostrekovač
Naplňte si vaše auto nemzrnúcou kvapalinu do ostrekovačov. Zimné kvapaliny ostrekovača pomáhajú odstrániť sneh a ľad a nezmrazujú. Snehové a ľadové podmienky môžu priviesť neviditeľnosť cez vaše sklo. Ak cestujete za vozidlom, môže na vaše čelné sklo striekať soľ a silničnú špinu.